How to Make Tasty Kek Batik KoLo
Kek Batik KoLo.
 	 	
 	 	 	You can cook Kek Batik KoLo using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve it. 
Ingredients of Kek Batik KoLo
- Prepare of pek biskut Meri 300g.
 - It's of buku spread / butter 250g.
 - You need of susu pekat manis.
 - Prepare of serbuk koko.
 - Prepare of milo.
 - Prepare of biji telur.
 - Prepare of air.
 
Kek Batik KoLo step by step
- Api kecil, cairkan spread/butter bersama susu..
 - Campur kan serbuk koko dan milo. Kacau sebati, tidak berketul-ketul. Pecah kan telur dan kacau lagi..
 - Masukkan biskut yg telah dipatah-patah (sy guna Cap ping-pong). Masukkan air. Gaul rata dan tutup api..
 - Alaskan loyang @ bekas dengan plastik. Renjiskan dengan air sedikit sebelum masukkan adunan kek batik. Padatkan dan rata kan permukaan kek..
 - Biarkan pada suhu bilik sebelum simpan di dalam peti sejuk. Sedia dipotong dan dinikmati selepas beberapa jam..
 - Tips = Jika ingin kan rasa milo yg kuat, kurang kan koko dan lebih milo..
 - Tips = Rasa ini sememangnya manis yg biasa, jika ingin kan lebih manis, lebih kan susu pekat..
 - Tips = Jika keluar kan kek dari peti sejuk, biarkan seketika dalam 10 minit sebelum dipotong untuk memudahkan potongan..
 
Ulasan
Catat Ulasan